• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Le tre dolce sorelle

Le tre dolce sorelle
Foto: TV4

Le tre dolce sorelle

7 steg att laga

12 ingredienser

Vaniljmousse med vodkamarinerade hallon samt chokladtryffelkräm med fluffig vaniljcrème fraiche som toppas med färska bär.

Dryckestips från Karina
Charles de Fère Jean-Louis Blanc de Blancs, nr 7424, 59 kr

Receptet kommer från tv-programmet Halv åtta hos mig och är komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


Ingredienser

4 portioner

Vaniljmousse

  • 2,5 dl grädde (ekologisk)
  • 1 förp vit choklad
  • 2 msk vaniljkvarg
  • 1 äggula
  • 1 ask hallon
  • florsocker (efter tycke och smak)
  • Hallonvodka (efter tycke och smak)

Chokladtryffelkräm

  • 1 dl grädde
  • 100 g mörk choklad
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 1 vaniljstång
  • florsocker (efter tycke och smak)

Gör så här

  1. Vaniljmousse
    Vispa grädden fluffig, och smält chokladen i vattenbad.
  2. Blanda samman chokladen samt grädden och tillsätt kesella samt äggula.
  3. Mosa hallon med en gaffel och tillsätt florsocker samt hallonvodka efter tycke och smak.
  4. Chokladtryffelkräm
    Värm grädden på spisen och bryt ner chokladen i grädden.
  5. Häll blandningen i små glas.
  6. Vispa crème fraiche tillsammans med den urgröpta vaniljstången och smaksätt med florsocker.
  7. Vispa fluffig.