Le tre dolce sorelle

0 röster
4

Vaniljmousse med vodkamarinerade hallon samt chokladtryffelkräm med fluffig vaniljcrème fraiche som toppas med färska bär.

Dryckestips från Karina
Charles de Fère Jean-Louis Blanc de Blancs, nr 7424, 59 kr

Receptet kommer från tv-programmet Halv åtta hos mig och är komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

Vaniljmousse

  • 2,5 dl grädde (ekologisk)
  • 1 förp vit choklad
  • 2 msk vaniljkesella
  • 1 äggula
  • 1 ask hallon
  • florsocker (efter tycke och smak)
  • Hallonvodka (efter tycke och smak)

Chokladtryffelkräm

  • 1 dl grädde
  • 100 g mörk choklad
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 1 vaniljstång
  • florsocker (efter tycke och smak)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Vaniljmousse
    Vispa grädden fluffig, och smält chokladen i vattenbad.
  2. Blanda samman chokladen samt grädden och tillsätt kesella samt äggula.
  3. Mosa hallon med en gaffel och tillsätt florsocker samt hallonvodka efter tycke och smak.
  4. Chokladtryffelkräm
    Värm grädden på spisen och bryt ner chokladen i grädden.
  5. Häll blandningen i små glas.
  6. Vispa crème fraiche tillsammans med den urgröpta vaniljstången och smaksätt med florsocker.
  7. Vispa fluffig.
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...