Färsk ravioli med räkor, paprika, persilja och vitlök

21 röster
20 min
4
Färsk ravioli med räkor, paprika, persilja och vitlök
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Härlig och enkel pastarätt med räkor, rostad paprika, persilja och vitlök. Välj ravioli med din favoritfyllning!

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g fyllda ravioli (kronärtskocka, svamp el liknande)
  • 400 g räkor, skalade
  • 200 g färsk spenat
  • 1 knippe bladpersilja, finskuren
  • 1 vitlök, king solo, finhackad
  • 1 citron, cest och saft
  • 2 röda paprikor, skurna i stora bitar
  • 1 tsk paprika pulver (blanda gärna olika paprika sorter)
  • salt
  • svartpeppar från kvarn
  • olivolja att steka i

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Pensla paprika bitarna med olivolja och baka dem mjuka i ugnen i cirka 10 minuter.
  3. Koka raviolin enligt anvisningarna på paketet. Fräs räkorna i olivolja och paprikapulver i en het stekpanna. Tillsätt den bakade paprikan, spenat, persilja, citron och vitlök.
  4. Blanda allt med den kokta raviloin och servera direkt.
13 augusti 2010
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept