Färsk ravioli med räkor, paprika, persilja och vitlök

Färsk ravioli med räkor, paprika, persilja och vitlök
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Karin Andersson
Karin Andersson

Färsk ravioli med räkor, paprika, persilja och vitlök

11 ingredienser

20 min

Härlig och enkel pastarätt med räkor, rostad paprika, persilja och vitlök. Välj ravioli med din favoritfyllning!

Ingredienser

portioner
  • 800 g fyllda ravioli (kronärtskocka, svamp el liknande)
  • 400 g skalade räkor
  • 200 g färsk spenat
  • 1 knippe färsk bladpersilja, finskuren
  • 1 vitlök, king solo, finhackad
  • 1 citron, cest och saft
  • 2 röda paprikor, skurna i stora bitar
  • 1 tsk paprikapulver (blanda gärna olika paprika sorter)
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • olivolja, att steka i

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Pensla paprika bitarna med olivolja och baka dem mjuka i ugnen i cirka 10 minuter.
  3. Koka raviolin enligt anvisningarna på paketet. Fräs räkorna i olivolja och paprikapulver i en het stekpanna. Tillsätt den bakade paprikan, spenat, persilja, citron och vitlök.
  4. Blanda allt med den kokta raviloin och servera direkt.