Färsk ravioli med räkor, paprika, persilja och vitlök

22 röster
20 min
4
Färsk ravioli med räkor, paprika, persilja och vitlök
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Härlig och enkel pastarätt med räkor, rostad paprika, persilja och vitlök. Välj ravioli med din favoritfyllning!

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g fyllda ravioli (kronärtskocka, svamp el liknande)
  • 400 g skalade räkor
  • 200 g färsk spenat
  • 1 knippe bladpersilja, finskuren
  • 1 vitlök, king solo, finhackad
  • 1 citron, cest och saft
  • 2 röda paprikor, skurna i stora bitar
  • 1 tsk paprikapulver (blanda gärna olika paprika sorter)
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • olivolja, att steka i
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Pensla paprika bitarna med olivolja och baka dem mjuka i ugnen i cirka 10 minuter.
  3. Koka raviolin enligt anvisningarna på paketet. Fräs räkorna i olivolja och paprikapulver i en het stekpanna. Tillsätt den bakade paprikan, spenat, persilja, citron och vitlök.
  4. Blanda allt med den kokta raviloin och servera direkt.

Laddar fler recept...