
Citron/honungsglaserad fläskfilé med haricots verts, bacon och pinjenötter samt färsk pasta
Citron/honungsglaserad fläskfilé med haricots verts, bacon och pinjenötter samt färsk pasta
Ingredienser
- 800 g fläskfilé
- 4 msk honung, flytande
- 1 citron, saft från
- 1 dl crème fraîche
- 1 ask haricots verts
- 1 förp skivat bacon
- 100 g pinjenötter
- 200 g färsk spenat
- 1 förp färska lasagneplattor
- 1 gul lök
- salt
- peppar
- smör/rapsolja att steka i
Gör så här
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Blanda honung och citron.
- Stek fläskfilén gyllenbrun på alla sidor i en het stekpanna, salta och peppra.
- Häll honung och citronblandningen över köttet och låt det puttra i pannan någon minut.
- Lägg fläskfilén i en ugnsfast form och häll över glaseringen som finns kvar i pannan.
- Kör in i ugnen tills köttet når en innertemperatur av 67 grader (ca 20 minuter).
- Skala löken och skär den i tunna klyftor.
- Skär av de torra ändarna på bönorna och koka dem nästan mjuka i saltat vatten.
- Kyl bönorna med kallt vatten.
- Strimla baconet och stek det knaprigt i stekpanna, tillsätt bönor, pinjenötter, lök och spenat.
- Låt fräsa någon minut, salta och peppra.
- Skär pastaplattorna i lite avlånga fyrkanter och koka dem mjuka i saltat vatten, låt dem rinna av på en handduk.
- Ta ut fläskfilén och blanda glaseringen som är kvar i formen med crème fraîche.
- Varva baconblandningen med pasta på en tallrik och avsluta med en sked crème fraîche.
- Skiva fläskfilén och lägg bredvid.