Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Citron/honungsglaserad fläskfilé med haricots verts, bacon och pinjenötter samt färsk pasta
Citron/honungsglaserad fläskfilé med haricots verts, bacon och pinjenötter samt färsk pasta
Betyg: 4.1 av 5 (7 röster)
7
Spara
Av:
Karin Andersson
Från:
Nyhetsmorgon
13
ingredienser
Ingredienser
portioner
800 g fläskfilé
4 msk honung, flytande
1 citron, saft från
1 dl crème fraîche
1 ask haricots verts
1 förp skivat bacon
100 g pinjenötter
200 g färsk spenat
1 förp färska lasagneplattor
1 gul lök
salt
peppar
smör/rapsolja att steka i
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda honung och citron.
Stek fläskfilén gyllenbrun på alla sidor i en het stekpanna, salta och peppra.
Häll honung och citronblandningen över köttet och låt det puttra i pannan någon minut.
Lägg fläskfilén i en ugnsfast form och häll över glaseringen som finns kvar i pannan.
Kör in i ugnen tills köttet når en innertemperatur av 67 grader (ca 20 minuter).
Skala löken och skär den i tunna klyftor.
Skär av de torra ändarna på bönorna och koka dem nästan mjuka i saltat vatten.
Kyl bönorna med kallt vatten.
Strimla baconet och stek det knaprigt i stekpanna, tillsätt bönor, pinjenötter, lök och spenat.
Låt fräsa någon minut, salta och peppra.
Skär pastaplattorna i lite avlånga fyrkanter och koka dem mjuka i saltat vatten, låt dem rinna av på en handduk.
Ta ut fläskfilén och blanda glaseringen som är kvar i formen med crème fraîche.
Varva baconblandningen med pasta på en tallrik och avsluta med en sked crème fraîche.
Skiva fläskfilén och lägg bredvid.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut