Snabb asiatisk köttgryta

koket.se
Snabb asiatisk köttgryta
Foto: Tv4
Karin Andersson
Karin Andersson

Snabb asiatisk köttgryta

14 ingredienser

20 min

En snabblagad asiatisk köttgryta på skinkstek eller fläskkotlett smaksatt med chili, ingefära, vitlök och koriander.

Se Karin Andersson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g fläskkotlett, i bitar (eller skinkstek)
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 röd chilifrukt, finhackad
  • 3 cm färsk ingefära, finhackad
  • 1 citrongräs, i bitar
  • 1,5 l vatten
  • 10 cm purjolök, i skivor
  • 1 morot, i slantar
  • 100 g spetskål, i bitar (eller färsk vitkål)
  • 1 broccoli, i buketter
  • 100 g champinjoner, skivade
  • 0,5 dl färsk koriander, finskuren
  • salt
  • olja, att fräsa i

Gör så här

  1. Fräs vitlök, chili, ingefära och citrongräs med fläskkött i 1 minut.
  2. Tillsätt vatten och koka upp. Tillsätt purjolök och morot.
  3. Låt koka någon minut och tillsätt sedan vitkål och låt koka 5 minuter.
  4. Tillsätt broccoli och champinjoner och låt sjuda i 3-4 minuter.
  5. Smaka av buljongen med koriander och salt.