Kardemummasnittar på dinkelmjöl

6 röster
30 min

Skuren småkaka med kardemumma som får en lite lätt knäckig smak av muscovadosocker. 

Kakan är den som visas längst till höger i bild.

Visa mer
30 min

Du behöver

  • 110 g smör, rumsvarmt
  • 100 g muscovadosocker (1 dl)
  • 18 g äggula (ca 1 stycken)
  • 10 g ljus sirap
  • 190 g dinkelmjöl (3,25 dl)
  • 4 g bikarbonat (2/3 tsk)
  • 6 g malen kardemumma (1,5 tsk)
  • 1 tsk kardemumma, stött
  • 1 krm salt

Till garnering

  • 1 msk kardemumma, stött
  • strösocker
  • 1 äggvita till pensling

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
  2. Vispa smör, socker, äggula och sirap fluffigt i en bunke. Blanda ner de torra ingredienserna och rör ihop till en deg.
  3. Dela degen i två delar och rulla ut till längder som sen plattas till på plåten. Vill du ha ett mönster så tryck till med en gaffel.
  4. Blanda den stötta kardemumman och strösocker till garneringen. Vispa upp äggvitan med gaffel. Pensla längderna med äggvita och strö över kardemummasockret.
  5. Grädda ca 12 minuter i mitten av ugnen, de skall bli härligt gyllenbruna. Skär längderna på tvären när de fortfarande är varma och låt sen svalna på galler.
2 oktober 2018

Laddar fler recept