Kardemummamazariner med pumpafyllning

Foto: TV4
Kardemummamazariner med pumpafyllning
17 ingredienser
45 min
Vem älskar inte mazariner? I det här receptet gör du en riktigt god fyllning med pumpa och kardemumma. Perfekt till höstens fika eller halloweenfesten!
Ingredienser
Mördeg
- 150 g vetemjöl
- 100 g smör
- 50 g florsocker (drygt 1,5 dl)
- 0,5 äggula
- 1 krm salt
Pumpafyllning
- 100 g butternutpumpa
- 100 g mandelmassa
- 2 ägg
- 0,5 dl strösocker
- 75 g smör, rumsvarmt
- 1 tsk kardemummakärnor, stötta
- 1 tsk vaniljpaste
- flingsalt
Glasyr
- 2 dl florsocker
- 2 msk vatten
- 8 valnötter
- röd hushållsfärg
Gör så här
Mördeg
- Skär kallt smör i bitar och blanda snabbt ihop alla ingredienser till en smidig deg, för hand eller i maskin. Plasta in degen och låt den vila i kylen.
- Sätt ugnen på 180 grader varmluft och gör pumpafyllningen under tiden mördegen är i kylen.
Pumpafyllning
- Skala pumpan och riv ner både den och mandelmassan i en och samma skål. Tillsätt ägg och socker. Vispa ner rumsvarmt smör, lite i taget.
- Tillsätt stött kardemumma, vaniljpasta och en nypa flingsalt och rör till en krämig massa. Lägg i en spritspåse och ställ i kylen.
- Smörj mazarinformar med en tunt lager smör. Kavla ut mördegen tunt på ett lätt mjölat bakbord.
- Lägg den kavlade degen över formarna och tryck bort det överflödiga. Forma till och tryck ut degen i respektive form.
- Fyll upp mazarinerna med pumpamassan (ca 2/3 fjärdedel) och grädda i ca 15 minuter tills de fått en lätt färg. Ta ut ur ugnen och vänd upp och ner på bakplåtspapper. Lått kallna.
- Ta bort formarna från mazarinerna och vänd tillbaka dom.
Glasyr
- Blanda sammanflorsocker och vatten till en glasyr och bred på mazarinerna. Placera en valnöt på toppen och stänk röd färg över den och glasyren likt blod.