Kanellängd med citronglasyr
Kanellängd med citronglasyr
14 ingredienser
1,5 h
Klassisk kanellängd med en tvist - citronglasyr!
Det här är ett deltagarrecept från Hela kändis-Sverige bakar.
Ingredienser
Vetedeg
- 50 g jäst för söta degar
- 5 dl mjölk
- 200 g smör, rumsvarmt
- 1 dl strösocker
- 1 tsk salt
- 2 tsk kardemumma, stött
- 15 dl vetemjöl
Fyllning
- 150 g smör
- 0,5 dl strösocker
- 3 msk malen kanel
glasyr
- 2 dl florsocker
- 1 msk citron, saft
- 1 msk vit sirap
- 1-2 msk citron, skalet, rivet
Gör så här
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader, häll den sedan över jästen och rör om.
- Stöt kardemumman. Tillsätt smör, socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl (spara 0,5 dl till utbakning).
- Arbeta degen smidig och låt jäsa under en bakduk i ca 20 minuter.
- Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen till en slät kräm.
- Blanda ihop glasyren.
- Kavla ut degen till en rund kaka och bred på fyllningen, rulla ihop till en rulle. Klipp jack i rullen och lägg en flik till vänster, nästa till höger osv. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
- Pensla längden med ett uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
- Låt svalna och spritsa på citronglasyren.