Kanelbullesockerkaka

POPULÄRT
Kanelbullesockerkaka
Foto: Camilla Hamid
My Kitchen Stories
My Kitchen Stories

Kanelbullesockerkaka

40

7 steg att laga

12 ingredienser

1 h

"En av mina favoritsaker att baka som smakar kanelbulle är kanelbullesockerkaka. Det här är en supersaftig sockerkaka med rippel av kanelbullefyllning som smakar ljuvligt. Hela kakan smakar som mitten på en kanelbulle, där det alltid är mest fyllning och absolut godast." /Camilla Hamid

Ingredienser

portioner10 - 12 bitar

Sockerkaka

  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ca 1 krm salt

Fyllning

  • 0,5 dl strösocker
  • 0,25 dl brunt farinsocker
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen kardemumma

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Smörj din form generöst med smör.
  2. Börja med att göra sockerkakssmeten. Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Rör ner mjölken och ställ kastrullen åt sidan.
  3. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp i en bunke. Tillsätt de torra ingredienserna och vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott.
  4. Tillsätt smörmjölken och vänd försiktigt ihop till en jämn smet.
  5. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål.
  6. Börja med att hälla 1/3 av sockerkakssmeten i formen. Strö på hälften av fyllningen på smeten, täck med ytterligare 1/3 smet, strö på resten av fyllningen och ha tillslut på resten av smeten.
  7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter eller tills den är helt genomgräddad. Låt svalna innan du vänder upp kakan på ett galler eller fat.