Kanelbullar med valnötter och Baileys

Kanelbullar med valnötter och Baileys
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Dominika Peczynski
Dominika Peczynski

Kanelbullar med valnötter och Baileys

11 ingredienser

1,5 h

Saftiga kanelbullar fyllda med kardemumma, hackade valnötter och en skvätt Baileys.

Det här är ett deltagarrecept från Hela kändis-Sverige bakar.

Ingredienser

portioner bullar

Vetedeg

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst för söta degar
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 800 g vetemjöl [ca 1,4 liter]

Fyllning

  • 150 g smör
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 msk malen kanel
  • 50 g valnötter, hackade
  • en skvätt Baileys

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Värm mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt matfettet i bitar, socker och salt.
  3. Mät upp och tillsätt mjölet, men spar ca 0,5 dl till utbakningen.
  4. Arbeta degen tills den känns smidig. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.
  5. Hacka valnötterna till mindre bitar. Blanda ihop alla de övriga ingredienserna till fyllningen till en smet.
  6. Dela degen i fyra delar och kavla ut till avlånga kakor. Bred på fyllningen och rulla ihop till en rulle.
  7. Dela varje rulle i tio delar och lägg i pappersformar på en plåt. Låt jäsa i 30 minuter. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och strö på de hackade valnötterna.
  8. Grädda mitt i ugnen i 6-9 minuter.