Klassiska kanelbullar med pärlsocker

Kanelbullar med pärlsocker
Foto: Dansukker

Klassiska kanelbullar med pärlsocker

12 ingredienser

1 h 30 min

Vad slår väl klassiska kanelbullar med pärlsocker? Ljumna tillsammans med ett glas mjölk är de smått oslagbara till fikat!

läs mer
DanSukker strösocker vit bakgrund

Dansukker det enda svenska strösockret

Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.

Läs mer

Ingredienser

portioner bullar
  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk, rumstempererat
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 1,5 dl Dansukker Vit Sirap
  • 2 tsk malen kardemumma
  • ca 13 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt

Fyllning

  • 100 g smör
  • 1 dl Dansukker Farinsocker
  • 3 msk malen kanel

Pensling

  • ägg

Garnering

  • Dansukker Pärlsocker

Gör så här

  1. Smula jäst i en degbunke och tillsätt mjölk. Rör tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt sirap, kardemumma, smör och två tredjedelar av mjölet. Arbeta degen blank och smidig.
  3. Tillsätt salt och ytterligare mjöl och arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa under duk till dubbel storlek, 20–30 minuter.
  4. Blanda samman smör, socker och kanel till fyllningen.
  5. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar. Kavla varje del till en rektangulär platta. Bred på fyllningen. Rulla samman och skär i bitar. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
  6. Sätt ugnen på 250 grader.
  7. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
  8. Grädda kanelbullarna mitt i ugnen 8–10 minuter. Låt svalna på galler.
TIPS!
läs mer
Kolasnittar med äppelsylt

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer