Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.
Läs mer
Ingredienser
stycken
50 g jäst
5 dl mjölk, rumstempererat
150 g smör, rumstempererat
1,5 dl Dansukker Vit Sirap
2 tsk malen kardemumma
ca 13 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
Fyllning
100 g smör
1 dl Dansukker Farinsocker
3 msk malen kanel
Pensling
ägg
Garnering
Dansukker Pärlsocker
Gör så här
Smula jäst i en degbunke och tillsätt mjölk. Rör tills jästen löst sig.
Tillsätt sirap, kardemumma, smör och två tredjedelar av mjölet. Arbeta degen blank och smidig.
Tillsätt salt och ytterligare mjöl och arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa under duk till dubbel storlek, 20–30 minuter.
Blanda samman smör, socker och kanel till fyllningen.
Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i två delar. Kavla varje del till en rektangulär platta. Bred på fyllningen. Rulla samman och skär i bitar. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Grädda kanelbullarna mitt i ugnen 8–10 minuter. Låt svalna på galler.