Kanelbullar med kladdkaksfyllning

62 röster
90 m
40-50 bullar
Kanelbullar med kladdkaksfyllning
Foto: köket.se

Är det en kanelbulle eller en kladdkaka? Slå ihop det bästa av två världar - det är alltid en bra idé när det kommer till fika!

Visa mer
90 m
40-50 bullar

Du behöver

Bulldeg

  • 150 g smör
  • 5 dl röd mjölk
  • 50 g jäst
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 msk kardemummakärnor, stötta
  • 14-16 dl vetemjöl

Kanelfyllning

  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 msk kanel

Kladdkaka

  • 150 g smör
  • 3 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl mjöl

Till dekoration

  • 1 ägg
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Bulldeg
    Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt bli fingervarmt.
  2. Smula jästen i en bunke eller hushållsassistent. Tillsätt degspadet och och rör ut jästen.
  3. Tillsätt socker, salt och mortlad kardemumma. Arbeta in mjölet i omgångar till en jämn och smidig deg. Knåda 5 minuter i maskin. Täck över och låt jäsa i 30 minuter.
  4. Kanelfyllning
    Låt smöret bli rumsvarmt och blanda samman med socker och kanel.
  5. Kladdkaka
    Smält smöret och blanda ut med kakaon. Tillsätt socker och vaniljsocker. Vispa försiktigt ner äggen och sist mjölet.
  6. Bullar
    Tag upp degen och arbeta lätt på mjölat bord. Dela degen i två delar och kavla ut varje deg till avlånga plattor.
  7. Bred först ut kanelfyllningen och sedan ett lager av kladdkakssmeten.
  8. Rulla försiktigt ihop degen och skär i bitar. Ställ varje bit i bullformar, täck över och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
  9. Sätt ugnen på 250 grader.
  10. Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker.
  11. Grädda bullarna i 8-10 minuter.
27 september 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept