Kålsallad med savoy och syrlig sumakdressing

6 röster
20 m
4

Fräsch sallad med savoykål, rödlök och persilja. Dressas med syrlig sumakdressing.

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 0,25 savoykål
  • 1 rödlök
  • 1 kruka bladpersilja
  • 0,5 citron, saften från
  • 1 tsk sumak
  • 1 msk god olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 dl rostade solroskärnor, saltade

Gör så här

  1. Rör samman sumak med citronsaft, olivolja samt salt och peppar.
  2. Strimla savoykål och rödlök samt finhacka persiljan och blanda alltsammans. Sväng runt med dressingen och låt gärna stå 10 minuter innan servering. Toppa med solroskärnor vid servering.
21 maj 2015
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept