Kalops i viltsås

Kalops i viltsås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kalops i viltsås

11 ingredienser

Högrev måste kokas till det är alldeles mört. Då smakar det som allra bäst. Missa inte den goda såsen med smak av mesost och rönnbärsgelé.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • ca 500 g högrev, utan ben (gärna mörad)
  • 2 gula lökar
  • smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3-4 dl buljong
  • 5 svartpepparkorn
  • 4 kryddpepparkorn
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl crème fraîche (eller gräddfil)
  • 2 msk mesost, riven
  • 1 msk rönnbärsgelé

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skär köttet i bitar som till kalops.
  2. Skala och klyfta löken. Bryn löken i en stekpanna med fett och lägg i en gryta.
  3. Bryn därefter köttet lite i sänder och lägg i grytan. Pudra över mjöl och salt och rör om.
  4. Slå på buljongen och lägg i pepparkornen. Koka sakta under lock ca 1 1/2 timme.
  5. När köttet är klart rör du ned crème fraîche, mesost och gelé i grytan. Hetta upp 5 min och servera med kokt potatis.