Kall risgrynsgröt med bär

Ris a la malta med sylt och bär BOB
Foto: Köket.se

Kall risgrynsgröt med bär

1

4 steg att laga

9 ingredienser

60 m + tid i kyl

Vaniljsmakande risgrynsgröt med BOB BARA BÄR & Frukt och färska bär. Ett perfekt mellanmål, somrig frukost eller lättare lunch.

läs mer
Bob Bara bär sylt

Prova nyheten
BOB BARA BÄR & Frukt
-helt fri från tillsatt socker

Ingredienser

portioner2 - 4 portioner
  • 1 dl grötris
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm vaniljpulver
  • 3 dl mjölk
  • 0,75 dl yoghurt
  • 1 msk florsocker

Servering

  • BOB BARA BÄR & Frukt
  • ev färska bär

Gör så här

  1. Låt grötris, vatten, salt och vaniljpulver sjuda i en kastrull under lock i 7 minuter.
  2. Tillsätt mjölk och låt gröten svälla på svag värme under lock. 30-45 minuter eller tills mjölken kokat in.
  3. Låt gröten svalna och ställ sedan in den i kylskåp tills den kallnat helt. Vispa ner yoghurt i gröten och späd eventuellt med lite mer mjölk om du vill ha en lösare konsistens. Tillsätt lite florsocker för en sötare gröt.
  4. Servera kall tillsammans med BOB BARA BÄR & Frukt och färska bär.