I samarbete med BOB

Kall risgrynsgröt med bär

1 röst
60 m + tid i kyl
2-4
Ris a la malta med sylt och bär BOB
Foto: Köket.se

Vaniljsmakande risgrynsgröt med BOB BARA BÄR & Frukt och färska bär. Ett perfekt mellanmål, somrig frukost eller lättare lunch.

Visa mer
60 m + tid i kyl
2-4

Du behöver

  • 1 dl grötris
  • 1,5 dl vatten
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 3 dl mjölk
  • 0,75 dl yoghurt
  • eventuellt 1 msk florsocker

Servering

  • BOB BARA BÄR & Frukt
  • eventuellt färska bär

Gör så här

  1. Låt grötris, vatten, salt och vaniljpulver sjuda i en kastrull under lock i 7 minuter.
  2. Tillsätt mjölk och låt gröten svälla på svag värme under lock. 30-45 minuter eller tills mjölken kokat in.
  3. Låt gröten svalna och ställ sedan in den i kylskåp tills den kallnat helt. Vispa ner yoghurt i gröten och späd eventuellt med lite mer mjölk om du vill ha en lösare konsistens. Tillsätt lite florsocker för en sötare gröt.
  4. Servera kall tillsammans med BOB BARA BÄR & Frukt och färska bär.
29 maj 2018

Fler goda recept