Kaffe-semifreddo med kanderade popcorn
Foto: TV4
Kaffe-semifreddo med kanderade popcorn
Ingredienser
Kaffe-semifreddo
- 4 äggulor
- 0,5 vaniljstång
- 90 g strösocker
- 100 g espresso
- 400 g grädde
- 45 g strösocker
- 2 äggvitor
- 60 g strösocker
Karmalliserade popcorn
- 50 g popcorn
- 1,5 dl strösocker
- 2 msk smör
- flingsalt
Gör så här
- Koka ner espresson så att den tjocknar något. Låt svalna.
- Skär ett snitt i vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
- Vispa äggulorna med socker och vaniljfrön till ett ljust och pösigt skum.
- Vispa grädde och socker tills grädden är fluffig.
- Vänd ner grädden i äggvispet.
- Vispa äggvitorna till ett skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under fortsatt vispning. Vispa till en maräng.
- Vänd ner marängen i den andra blandningen.
- Fördela smeten i portionsformar och ställ i frysen minst 6 timmar.
Kanderade popcorn
- Smält sockret i en kastrull så att det blir en gyllenbrun karamell.
- Lägg i smör och vispa.
- Vänd ner popcorn och lägg upp på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt.
Servering
- Ta fram semifreddon ca 15 minuter före servering. Toppa med popcorn och bjud med madeleinekakor.