Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Kaffe-semifreddo med kanderade popcorn
Foto: TV4
Kaffe-semifreddo med kanderade popcorn
Betyg: 0 av 5
0
Spara
Av:
Joakim Almqvist
12
ingredienser
Bakverk
Efterrätter
Ingredienser
portioner
Kaffe-semifreddo
4 äggulor
0,5 vaniljstång
90 g strösocker
100 g espresso
400 g grädde
45 g strösocker
2 äggvitor
60 g strösocker
Karmalliserade popcorn
50 g popcorn
1,5 dl strösocker
2 msk smör
flingsalt
Till servering
madeleinekakor
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Koka ner espresson så att den tjocknar något. Låt svalna.
Skär ett snitt i vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
Vispa äggulorna med socker och vaniljfrön till ett ljust och pösigt skum.
Vispa grädde och socker tills grädden är fluffig.
Vänd ner grädden i äggvispet.
Vispa äggvitorna till ett skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under fortsatt vispning. Vispa till en maräng.
Vänd ner marängen i den andra blandningen.
Fördela smeten i portionsformar och ställ i frysen minst 6 timmar.
Kanderade popcorn
Smält sockret i en kastrull så att det blir en gyllenbrun karamell.
Lägg i smör och vispa.
Vänd ner popcorn och lägg upp på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt.
Servering
Ta fram semifreddon ca 15 minuter före servering. Toppa med popcorn och bjud med madeleinekakor.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut