Julens snabba vörtbröd

Kungsörnen Julens snabba vörtbröd - slutbild
Foto: Köket

Julens snabba vörtbröd

10 ingredienser

15 min + 1,5 h i ugn

Vad passar väl bättre till jul än ett härligt vörtbröd med russin, tranbär och hasselnötter? Brödet är utan jäst med filmjölk och därmed enkelt och lättlagat.

Ingredienser

portioner limpa
  • 200 g hasselnötter
  • 4 dl Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete
  • 2 dl Kungsörnen Finmalt Rågmjöl
  • 100 g russin, gula eller svarta
  • 100 g torkade tranbär
  • 4 msk vörtkrydda
  • 1 tsk salt
  • 5 dl filmjölk
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 dl mörk sirap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader över- och undervärme.
  2. Grovhacka hasselnötterna och häll över i en stor bunke. Tillsätt vetemjöl, rågmjöl, russin, tranbär, vörtkrydda, salt och rör om.
  3. Blanda filmjölk, bikarbonat och sirap i en annan bunke. Blanda sedan samman med de torra ingredienserna.
  4. Klä en 1,5-2 liters brödform med bakplåtspapper och häll i smeten.
  5. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 1,5 timme. Ta ur brödet ur formen och låt svalna innan servering.
TIPS!
Kungsörnen tipsar!
Kungsörnen Knådfria fröfrallor

Kungsörnen tipsar!

Här hittar du fler enkla och smarriga bakrecept.

Läs mer