Julens snabba vörtbröd

Foto: Köket
Julens snabba vörtbröd
10 ingredienser
15 min + 1,5 h i ugn
Vad passar väl bättre till jul än ett härligt vörtbröd med russin, tranbär och hasselnötter? Brödet är utan jäst med filmjölk och därmed enkelt och lättlagat.
Ingredienser
- 200 g hasselnötter
- 4 dl Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete
- 2 dl Kungsörnen Finmalt Rågmjöl
- 100 g russin, gula eller svarta
- 100 g torkade tranbär
- 4 msk vörtkrydda
- 1 tsk salt
- 5 dl filmjölk
- 1 tsk bikarbonat
- 1 dl mörk sirap
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader över- och undervärme.
- Grovhacka hasselnötterna och häll över i en stor bunke. Tillsätt vetemjöl, rågmjöl, russin, tranbär, vörtkrydda, salt och rör om.
- Blanda filmjölk, bikarbonat och sirap i en annan bunke. Blanda sedan samman med de torra ingredienserna.
- Klä en 1,5-2 liters brödform med bakplåtspapper och häll i smeten.
- Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 1,5 timme. Ta ur brödet ur formen och låt svalna innan servering.
TIPS!