Julens snabba vörtbröd

Kungsörnen Julens snabba vörtbröd - slutbild
Foto: Köket

Julens snabba vörtbröd

10 ingredienser

15 min + 1,5 h i ugn

Vad passar väl bättre till jul än ett härligt vörtbröd med russin, tranbär och hasselnötter? Brödet är utan jäst med filmjölk och därmed enkelt och lättlagat.

Baktips!
Kungsörnen vetemjöl special

Baktips!

Testa även Kungsörnen Vetemjöl Special.

Läs mer

Ingredienser

portioner limpa
  • 200 g hasselnötter
  • 4 dl Kungsörnen Vetemjöl av fint kärnvete
  • 2 dl Kungsörnen Finmalt Rågmjöl
  • 100 g russin, gula eller svarta
  • 100 g torkade tranbär
  • 4 msk vörtkrydda
  • 1 tsk salt
  • 5 dl filmjölk
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 dl mörk sirap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader över- och undervärme.
  2. Grovhacka hasselnötterna och häll över i en stor bunke. Tillsätt vetemjöl, rågmjöl, russin, tranbär, vörtkrydda, salt och rör om.
  3. Blanda filmjölk, bikarbonat och sirap i en annan bunke. Blanda sedan samman med de torra ingredienserna.
  4. Klä en 1,5-2 liters brödform med bakplåtspapper och häll i smeten.
  5. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 1,5 timme. Ta ur brödet ur formen och låt svalna innan servering.
TIPS!
Kungsörnen tipsar!
Kungsörnen Knådfria fröfrallor

Kungsörnen tipsar!

Här hittar du fler enkla och smarriga bakrecept.

Läs mer