Ernsts julskinka under nöt- och frötäcke

Ernsts julskinka
Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Ernsts julskinka under nöt- och frötäcke

8 ingredienser

30 min

Ernsts recept på knaprig griljering med valnötter och sesamfrön piffar upp färdigkokt julskinka.

Ingredienser

  • 1 färdigkokt skinka

Ernsts griljering

  • 1 ägg
  • 1 dl svensk senap
  • 1 dl farinsocker
  • 2 dl ströbröd
  • 0,5 dl pistagenötter, finhaclade
  • 0,5 dl valnötter, finhackade
  • 0,5 dl vita sesamfrön

Gör så här

  1. Skär först bort svålen från skinkan, lämna endast ett tunt lager.
  2. Knäck ägget i en skål och tillsätt senapen och hälften av farinsockret och vispa.
  3. Häll sedan i resten av farinsockret och ströbrödet och blanda till en kladdig smet. Vänta sedan några minuter tills ströbrödet satt sig lite.
  4. Smeta senapsblandningen över skinkan (cirka 0,5 - 1 cm tjockt). Ta nötterna och sesamfröna och tryck in jämt över senapslagret.
  5. Griljera julskinkan längst ner i ugnen på grill i cirka 10-15 minuter på 200 grader.