Josefin Crafoords rulltårta

4 röster
45 m
8
Josefins rulltårta
Foto: Linus Hallsénius

Josefins rulltårta är fylld med en sötsyrlig blandning av grädde, lemon curd och färskost. För extra glam garnerar hon den inte bara med bär och druvor utan även glittrigt guldpulver.

Visa mer
45 m
8

Du behöver

  • 3 ägg
  • 2 dl socker + lite extra till servering
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 dl vispgrädde

Fyllning

  • 2 dl lemon curd
  • 1 dl färskost
  • 1,5 dl vispgrädde

Dekoration

  • 3 dl vispgrädde
  • blåbär
  • hallon
  • gröna vindruvor
  • guldpulver
  • tårtbricka

Gör så här

  1. Botten
    Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ihop vetemjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Vänd till sist ner grädden.
  3. Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ca 5 minuter. Se upp så botten inte blir bränd!
  4. Strö lite socker över kakan och stjälp upp på ett bakplåtspapper. Lossa försiktigt det andra bakplåtspappret och låt svalna.
  5. Fyllning
    Vispa ihop färskost och vispgrädde, blanda ner lemon curd. Bred ut fyllningen på rulltårtebotten och rulla ihop den.
  6. Dekoration
    Vispa grädden och spritsa ut den på rulltårtan. Dekorera med färska bär, vindruvor och guldpulver.
9 maj 2018

Fler goda recept