Ugnsbakad omelett med julrester

Ugnsbakad omelett med julrester
Foto: TV4
Josefine Haamer von Hofsten
Josefine Haamer von Hofsten

Ugnsbakad omelett med julrester

Av: Josefine Haamer von Hofsten

Från: Tildes julstuga

11 ingredienser

35 min

Trolla fram en snabblunch på rester från julbordet!

Det är även gott att utesluta skinkan och istället toppa omeletten med lax.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 6 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk dill
  • 100 g julskinka (eller rökt lax)
  • 70 g ost (gärna julost)
  • 1 paprika
  • 1 gul lök
  • 0,5 tsk örtsalt, eller vanligt salt
  • svartpeppar
  • 1 msk rapsolja
  • 1 ask körsbärstomater

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop ägg och mjölk.
  3. Hacka skinka, ost och grönsaker och häll i äggblandningen.
  4. Krydda med salt och peppar.
  5. Häll i rapsoljan i en stekpanna och smeta ut.
  6. Häll i äggblandningen i stekpannan och toppa med halverade körsbärstomater.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 35 minuter.