Ugnsbakad omelett med julrester
Ugnsbakad omelett med julrester
11 ingredienser
35 min
Trolla fram en snabblunch på rester från julbordet!
Det är även gott att utesluta skinkan och istället toppa omeletten med lax.
Ingredienser
- 6 ägg
- 2 dl mjölk
- 1 msk dill
- 100 g julskinka (eller rökt lax)
- 70 g ost (gärna julost)
- 1 paprika
- 1 gul lök
- 0,5 tsk örtsalt, eller vanligt salt
- svartpeppar
- 1 msk rapsolja
- 1 ask körsbärstomater
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ihop ägg och mjölk.
- Hacka skinka, ost och grönsaker och häll i äggblandningen.
- Krydda med salt och peppar.
- Häll i rapsoljan i en stekpanna och smeta ut.
- Häll i äggblandningen i stekpannan och toppa med halverade körsbärstomater.
- Grädda i mitten av ugnen i 35 minuter.