Jordnötsbräck med mörk choklad

Jordnötsbräck med mörk choklad
Foto: Dansukker

Jordnötsbräck med mörk choklad

6 ingredienser

1 h

Jordnötsbräck är lätt att göra och svårt att sluta äta. En hård knäck med jordnötter och choklad. Alla kommer älska detta godis i jul.

Dansukker det enda svenska strösockret
DanSukker strösocker vit bakgrund

Dansukker det enda svenska strösockret

Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.

Läs mer

Ingredienser

portioner bitar
  • 2 dl salta jordnötter (eller t.ex. pistage eller cashew)
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl Dansukker Svensk Ljus Sirap
  • 2 dl Dansukker Svenskt Strösocker

Dekoration

  • 150 g mörk choklad
  • jordnötter

Gör så här

  1. Hacka jordnötter och ställ åt sidan.
  2. Koka upp grädde, sirap och socker i en kastrull. Låt koka till 145 grader och ställ kastrullen åt sidan. Tillsätt jordnötter men spara 1/2 dl till dekoration.
  3. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och bred ut den. Låt stelna.
  4. Hacka och smält choklad över ett vattenbad och bred ut över kolan. Strö över resten av jordnötterna.
  5. Låt stelna helt och bryt sedan i bitar och servera.
TIPS!
Fler tips!
Fransk nougat med pistagenötter

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga baktips från Dansukker

Läs mer