Jordgubbsflan

Jordgubbsflan
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Jordgubbsflan

5 ingredienser

Gör skalet klart i förväg och fyll det strax före serveringen, så håller det sig fint knaprigt.

Ingredienser

portioner8 - 10
  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,25 dl vatten
  • 3 dl vaniljkräm
  • ca 0,75 l jordgubbar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Arbeta snabbt in vattnet och lägg degen i kylen en timme.
  2. Kavla ut degen, klä en pajform och nagga bottnen. Vik en folieremsa över kanten, så att inte degen glider ner. Grädda skalet klart mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt det svalna helt.
  3. Fyll det kalla pajskalet med vaniljkräm och täck med delade bär.