Dansukker kommer från svenska sockerbetor, odlade på skånska åkrar.
Läs mer
Ingredienser
Botten
8 digestivekex
40 g smör
40 g helt bovete
Rabarberkompott
150 g rabarber
50 g jordgubbar
95 g Dansukker Gelésocker Multi
20 g Dansukker Glykossirap
Jordgubbscheesecake
400 g jordgubbar
190 g Dansukker Gelésocker Multi
3 äggulor
30 g Dansukker Florsocker
40 g Dansukker Glykossirap
300 g färskost
300 ml vispgrädde
Gör så här
Botten
Mixa digestive, smält smöret och mixa ihop.
Rosta bovete i en stekpanna någon minut och låt svalna.
Blanda samman ingredienserna och tryck ner det som en botten i en rundel/löstagbar form, 18 cm i diameter. Ställ i frysen i 30 minuter.
Rabarberkompott
Skölj och dela rabarbern och jordgubbarna i bitar.
Koka alla ingredienser i en kastrull i ca 4 minuter. Mixa och låt svalna.
Häll kompotten i en silikonform/löstagbar form, 14 cm i diameter. Häll överbliven kompott i små runda silikonformar för dekoration. Ställ i frysen ca 1 timme.
Jordgubbscheesecake
Mixa jordgubbarna och koka tillsammans med gelésocker i ca 2 minuter. Låt svalna helt.
Vispa äggulor, florsocker och glykossirap poröst i en bunke. Tillsätt färskost och vispa blandningen slät.
Vänd ner jordgubbspurén när den blivit helt kall.
Vispa grädden i en separat skål och vänd ner i blandningen.
Montering
Ta ut botten ur frysen och lägg den i mitten av en rundel/löstagbar form som är ca 20 cm i diameter, gärna med plastfilm runt för höjden.
Häll över jordgubbscheesecaken och bred ytan slät. Om det blir cheesecake över, häll i små runda silikonformar för dekoration. Ställ i frysen i ca 2 timmar.
Ta ut cheesecaken och kompotten från frysen och placera kompotten i mitten av cheesecaken, tryck ner så att den blir i jämnhöjd med cheesecakens topp. Snygga till cheesecakens sidor runt kompotten och ställ i frysen i ca 2 timmar.
Ta bort formen och plastfilmen och dekorera cheesecaken med de extra små kompotterna, cheesecakes och jordgubbar. Servera cheesecaken efter 15–20 minuter i rumstemperatur.