Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Johans syltade apelsinskal
Johans syltade apelsinskal
Betyg: 5 av 5 (1 röster)
1
Spara
Av:
Johan Sörberg
Från:
Julens alla bak
6
ingredienser
Bakverk
Ingredienser
500 g apelsin
Blanchering
500 g vatten
20 g salt
Till syltning
500 g vatten
500 g strösocker
1 vaniljstång, snittad på längden
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Blanchering
Tvätta apelsinerna noga med vatten. Skär bort skalet i stora bitar.
Frys in saften och använd till annat eller drick som juice.
Lägg skalen, vatten och salt i en kastrull. Koka i ca 20 minuter eller tills de är mjuka.
Skölj skalen i kallt vatten och låt rinna av.
Syltning
Koka upp vattnet, vaniljstången och 150 g socker. Lägg i skalen och låt lagen sjuda på ca 85-90 grader i ca 15 minuter.
Tillsätt ytterligare 150 g socker och sjud i ytterligare 15 minuter. Tillsätt 200 g socker och sjud en gång till på 85-90 grader i 15 minuter.
Häll upp på steriliserade burkar och konservera burkarna i 20 minuter i 90 graders varm ugn.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut