Johans kokostoppar, saffransbiscotti och chokladsnurror

Johans kokostoppar, saffransbiscotti och chokladsnurror
Foto: TV4

Tre sorters kakor på Johans vis! Klassiska kokostoppar doppade i choklad och strössel, biscotti smaksatt med saffran och pistage och chokladsnurror.

Det här är ett deltagarrecept från Hela kändis-Sverige bakar.

22 maj 2017

Du behöver

Kokostoppar

  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 5,5 dl kokosflingor
  • 1 lime, rivet skal
  • 100 g mörk choklad, smält
  • strössel

Östlings saffransbiscotti

  • 100 g smör
  • 0,5 g saffran
  • 1,5 dl socker
  • 2 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 dl pistagenötter

Chokladsnurror

  • 5 dl vetemjöl
  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao

Gör så här

  1. Kokostoppar
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och rör samman med övriga ingredienser. Låt smeten vila i 10 minuter.
  3. Klicka ut smeten och forma till toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
  4. Låt kokostopparna stelna och doppa sedan bottnarna i mörk choklad och sedan strössel.
  5. Östlings saffransbiscotti
    Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
  6. Smält smör tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner ägg.
  7. Blanda de torra ingredienserna med hela pistagemandlar och vänd ner det i bunken. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
  8. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader. Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten. Torka saffransskorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
  9. Chokladsnurror
    Sätt ugnen på 175 grader.
  10. Blanda mjöl, socker och smör. Dela degen i två lika delar. Smaksätt den ena med vaniljsocker och den andra med kakao.
  11. Kavla ut mellan bakplåtspapper till två ark. Lägg dem på varandra, rulla tight, skär i 0,5 cm tjocka skivor och grädda i 6-7 min.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept