Tre sorters kakor på Johans vis! Klassiska kokostoppar doppade i choklad och strössel, biscotti smaksatt med saffran och pistage och chokladsnurror.
Det här är ett deltagarrecept från Hela kändis-Sverige bakar.
Visa mer
Du behöver
Kokostoppar
50 g smör
2 ägg
1 dl strösocker
5,5 dl kokosflingor
1 lime, rivet skal
100 g mörk choklad, smält
strössel
Östlings saffransbiscotti
100 g smör
0,5 g saffran
1,5 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1,5 dl pistagenötter
Chokladsnurror
5 dl vetemjöl
200 g smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
Gör så här
Kokostoppar
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och rör samman med övriga ingredienser. Låt smeten vila i 10 minuter.
Klicka ut smeten och forma till toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
Låt kokostopparna stelna och doppa sedan bottnarna i mörk choklad och sedan strössel.
Östlings saffransbiscotti
Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
Smält smör tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner ägg.
Blanda de torra ingredienserna med hela pistagemandlar och vänd ner det i bunken. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader. Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten. Torka saffransskorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Chokladsnurror
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjöl, socker och smör. Dela degen i två lika delar. Smaksätt den ena med vaniljsocker och den andra med kakao.
Kavla ut mellan bakplåtspapper till två ark. Lägg dem på varandra, rulla tight, skär i 0,5 cm tjocka skivor och grädda i 6-7 min.