Johans finska struvor - Tippaleivät

Johans finska struvor - Tippaleivät
Foto: TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Johans finska struvor - Tippaleivät

14

4 steg att laga

8 ingredienser

Finsk struva, också kallad droppkaka, är ett slags flottyrkaka spritsad på fri hand direkt ner i frityrolja.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 250 g mjölk
  • 50 g strösocker
  • 10 g vaniljsocker
  • 240 g vetemjöl
  • 5 g salt
  • 5 g bakpulver
  • frityrolja (till fritering)

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser till smeten till en klumpfri smet. Låt stå och svälla ett tag.
  2. Värm upp frityrolja i en lite vid kastrull till ca 180 grader. Sänk ner stansringar i oljan.
  3. Spritsa ner smet i ringarna. Fritera struvorna till gyllene färg, ca 2-3 minuter.
  4. Låt rinna av på hushållspapper.