Pizza med skinka, champinjoner och mozzarella

22 röster
1h 30 min
4
Pizza med skinka, champinjoner och mozzarella
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
1h 30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2,5 dl vatten
  • 2 msk olja
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 msk strösocker

Tomatsås:

  • 2 burkar italienska plommontomater
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 knippe färsk basilika
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar

Fyllning:

  • 400 g komozzarella
  • 200 g italiensk skinka, tunt skuren
  • 1 förp champinjoner
  • 1 ask rucolasallad

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och häll över fingervarmt (37 grader) vatten. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt, mjöl och socker och arbeta ihop till en deg. Degen kan också göras i matberedare om så önskas.
  2. Jäs degen övertäckt 0.5-1 timme. Kavla sedan ut degen till önskad form och lägg på bakplåt.
  3. Sätt ugnen på 200 grader och gör tomatsåsen: Skölj och skär ner de hela tomaterna i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken och hacka basilikan. Tillsätt tillsammans med socker, olivolja och salt. Lägg ut såsen på den utkavlade degen.
  4. Lägg ut komozzarellan, skinkan och champinjonerna på pizzan. In med den i ugnen tills den fått lite färg, cirka 20 minuter.
  5. Ta ut pizzan och lägg över lite ruccola blandat med lite ost och svartpeppar.
30 december 2008