Varm äppelsoppa
Varm äppelsoppa
10 ingredienser
25 min
Den här varma äppelsoppan gör gott i magen en kall dag.
Ingredienser
- 350 g vatten
- 150 g cider
- 40 g strösocker
- 1 vaniljstång
- 1 citron, skal i stora strimlor
- 0,5 kanelstång
- 3 röda äpplen, urkärnade och tvättade i bitar (skal kvar)
- 1 äpple, strimlat (gärna Granny Smith)
- 10 pepparmyntsblad, strimlade
Till servering:
- marscapone
Gör så här
- Koka upp allt utom pepparmyntsbladen och Granny Smithäpplet. Låt det småkoka i 15 minuter. Sila och smaka av. Eventuellt får man tillsätta citronjuice/socker beroende på hur söt soppan är.
- Toppa med det strimlade äpplet och pepparmyntsbladen. Servera med kall mascarpone.