Fylld kalvschnitzel med belugalinser

Fylld kalvschnitzel med belugalinser
Foto: TV4
Johan Jureskog
Johan Jureskog

Fylld kalvschnitzel med belugalinser

3

16 ingredienser

I Förkväll lagar Johan Jureskog sin variant av en rätt, Marie Tegnérs recept i samma stil är något hälsosammare. Här är Johans fyllda kalvschnitzel med belugalinser, tomat och paprika.

Här hittar du Maries

Potatis- och jordgubbssallad till grillad halloumi, kött eller fisk

.

Ingredienser

portioner4
  • 4 skivor kalvschnitzel
  • 200 g fetaost
  • 1 dl ajvar relish
  • 1 tsk rosmarin, hackad
  • 100 g belugalinser, kokta
  • 6 klyftor vitlök, hackade
  • 3 schalottenlökar, hackade
  • 400 g körsbärskvisttomater, nedskurna
  • 1 dl olivolja
  • 2 gula paprikor, nedskurna
  • 1 grön zucchini, nedskuren
  • 1 aubergine, nedskuren
  • 1 dl olivolja
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • vit balsamvinäger

Gör så här

  1. Dela kalvschnitzlarna i två delar och banka ut dem lite lätt.
  2. Smula sönder fetaosten och blanda samman med ajvar.
  3. Fyll schnitzlarna med blandningen.
  4. Rulla ihop med blandningen inuti och stek ca 4 minuter på varje sida, i en stekpanna.
  5. Stek lök och vitlök tillsammans med körsbärskvisttomater i 1 dl olivolja.
  6. Låt det koka samman under 5 minuter.
  7. Smaksätt med salt och peppar.
  8. Stek aubergine och olivolja tills att de blir gyllenbruna.
  9. Tillsätt de resterande grönsakerna och stek i några minuter.
  10. Blanda i kokta linser, smaka av med salt, peppar och vit balsamico.
  11. Servera tillsammans med kalvschnitzelrullarna.