Fylld kalvschnitzel med belugalinser
Fylld kalvschnitzel med belugalinser
16 ingredienser
I Förkväll lagar Johan Jureskog sin variant av en rätt, Marie Tegnérs recept i samma stil är något hälsosammare. Här är Johans fyllda kalvschnitzel med belugalinser, tomat och paprika.
Här hittar du Maries
Potatis- och jordgubbssallad till grillad halloumi, kött eller fisk
.
Ingredienser
- 4 skivor kalvschnitzel
- 200 g fetaost
- 1 dl ajvar relish
- 1 tsk rosmarin, hackad
- 100 g belugalinser, kokta
- 6 klyftor vitlök, hackade
- 3 schalottenlökar, hackade
- 400 g körsbärskvisttomater, nedskurna
- 1 dl olivolja
- 2 gula paprikor, nedskurna
- 1 grön zucchini, nedskuren
- 1 aubergine, nedskuren
- 1 dl olivolja
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
- vit balsamvinäger
Gör så här
- Dela kalvschnitzlarna i två delar och banka ut dem lite lätt.
- Smula sönder fetaosten och blanda samman med ajvar.
- Fyll schnitzlarna med blandningen.
- Rulla ihop med blandningen inuti och stek ca 4 minuter på varje sida, i en stekpanna.
- Stek lök och vitlök tillsammans med körsbärskvisttomater i 1 dl olivolja.
- Låt det koka samman under 5 minuter.
- Smaksätt med salt och peppar.
- Stek aubergine och olivolja tills att de blir gyllenbruna.
- Tillsätt de resterande grönsakerna och stek i några minuter.
- Blanda i kokta linser, smaka av med salt, peppar och vit balsamico.
- Servera tillsammans med kalvschnitzelrullarna.