19 ingredienser
Trevlig fräsch rätt som i detta fall passar som hand i handske med Manges viner. /Johan Jureskog
Zest är det yttre färgade skalet på citrusfrukter. Det avlägsnas lättast med hjälp av ett zestjärn, en mejsel för att få långa strimlor av fruktskal utan att få med det vita, bittra skalet på en citron eller lime.
**
Magnus Svenssons dryckestips:**
Isenbourg Gewurztraminer artikelnummer 2187 – 107 kr (Alsace,Frankrike) årgång 2008
Lätt blommigt vin med de typiska kryddiga dragen av Gewurztraminer, den lilla restsötman gör detta till ett matvin som gillar spretiga smaker. Rökta fiskar, ostar eller varför inte betor med chèvre eller lite av varje?
Domaine Laroche Bourgogne Chardonnay Barrique Reserve artikelnummer 5621 – 99 kr (Bourgogne, Frankrike) årgång 2008
Ett torrt, elegant och ursprungstypiskt vin med en rostad fatkaraktär, aromer av citrusfrukter, mango och rostade nötter. Passar utmärkt till smakrika och eleganta fiskrätter, såsom ugnsbakad havskatt med rödbetor, getost och rökt sidfläsk.