Johan Sörbergs marängswiss
Johan Sörbergs marängswiss
7 ingredienser
60 m
Klassisk marängswiss med hemgjord chokladsås och fluffig grädde. Barnsligt gott!
Marängswissen på bilden är Thelmas variant
Ingredienser
maräng
- 100 g äggvita
- 100 g strösocker
- 100 g florsocker
Chokladsås
- 100 g strösocker
- 100 g vatten
- 40 g kakao
Tillbehör
- valfria tillbehör som frukt, glass, bär eller choklad
Gör så här
- Vispa äggvitan med 50 g av sockret. Vispa med elvisp i 2-3 minuter.
- Tillsätt resterande 50 g socker och vispa upp till full volym, i ytterligare 6-8 minuter.
- Vänd ner florsocker i marängen med en slickepott. Spritsa ut små marängtoppar, ca 1x1 cm. Grädda i mitten av ugnen i 110 grader, ca 30-40 minuter tills torra.
- Koka upp alla ingredienser till chokladsåsen och låt koka under omrörning 2-4 minuter.
- Vispa grädde. Lägg ihop maränger, chokladsås och vispgrädde. Dekorera med valfria tillbehör!