Johan Sörbergs marängswiss

Johan Sörbergs marängswiss
Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Klassisk marängswiss med hemgjord chokladsås och fluffig grädde. Barnsligt gott!

Marängswissen på bilden är Thelmas variant

10 november 2016
60 m

Du behöver

Maräng

  • 100 g äggvita
  • 100 g strösocker
  • 100 g florsocker

Chokladsås

  • 100 g strösocker
  • 100 g vatten
  • 40 g kakao

Tillbehör

  • Valfria tillbehör som frukt, glass, bär eller choklad.

Gör så här

  1. Vispa äggvitan med 50 g av sockret. Vispa med elvisp i 2-3 minuter.
  2. Tillsätt resterande 50 g socker och vispa upp till full volym, i ytterligare 6-8 minuter.
  3. Vänd ner florsocker i marängen med en slickepott. Spritsa ut små marängtoppar, ca 1x1 cm. Grädda i mitten av ugnen i 110 grader, ca 30-40 minuter tills torra.
  4. Koka upp alla ingredienser till chokladsåsen och låt koka under omrörning 2-4 minuter.
  5. Vispa grädde. Lägg ihop maränger, chokladsås och vispgrädde. Dekorera med valfria tillbehör!
Kommentera receptet

Fler goda recept