Johan Sörbergs flarnrullar

Johan Sörbergs flarnrullar
Foto: TV4
Johan SörbergBirgitta Rasmusson
Johan SörbergBirgitta Rasmusson

Johan Sörbergs flarnrullar

4 ingredienser

30 m

Grundrecept på krispiga flarnrullar, eller rullrån som det också kallas. Fyll med din favoritfyllning och doppa kanterna i din favoritchoklad!

Ingredienser

  • 100 g florsocker
  • 100 g smör, rumstemperat
  • 100 g vetemjöl
  • 100 g äggvita

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda alla ingredienser klumpfritt till en deg.
  3. Stryk ut degen tunt till fyrkanter på en plåt med bakplåtspapper. Mönstra och/eller dekorera med färg innan eller efter gräddning.
  4. Grädda i några minuter och passa flarnen så de inte bränns. Det är bäst att grädda en åt gången eftersom du måste vara snabb när du rullar ihop flarnen.
  5. Rulla ihop fyrkanterna till rullar med hjälp av en cylinderformat stång eller liknande medan de fortfarande är varma. Det går fort innan det stelnar, ca 10 sekunder så du måste jobba snabbt.
  6. Fyll med valfri fyllning, som till exempel smörkräm. Tänk på att fyllningen inte får vara för rinnig för då rinner den ut.
  7. Doppa ändarna i choklad och sedan i strössel eller finhackade nötter.