Mintkyssar

143 röster
1h
20
Mintkyssar
Foto: Fredrik Sandin Carlson
1h
20

Du behöver

  • 6 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 2 msk glykos
  • 15 droppe pepparmintsolja
  • 80 g choklad, smält

Gör så här

  1. Smält socker, vatten och glykos. Använd gärna en termometer och en kopparkastrull så går det snabbare att komma upp i rätt temperatur; 120 grader.
  2. Tillsätt pepparmintsolja och häll ut massan på bakplåtspapper, stenhäll eller silikonduk. Rör runt så att det kommer in luft i smeten. Den ska bli grynig.
  3. Värm sedan massan igen i vattenbad. Klicka upp mintkyssar på stenhäll eller bakplåtspapper.
  4. Smält chokladen i en skål ovanför ett vattenbad. Gör små klickar i mitten på varje sockerplatta. Låt stelna.
12 december 2011