Jitterbugg med pistage

Jitterbugg med pistage
Foto: TV4
Jenny Hansson
Jenny Hansson

Jitterbugg med pistage

Av: Jenny Hansson

Från: Hela Sverige bakar

8 ingredienser

1 h

Spröd mördeg fylld med en maräng smaksatt med pistagenötter.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 200 g smör, kallt
  • 80 g strösocker [1 dl]
  • 240 g vetemjöl [4 dl]
  • 1 äggula
  • salt

Fyllning

  • 1 äggvita
  • 60 g strösocker
  • 60 g pistagenötter

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Arbeta samman smör, socker, vetemjöl och äggula till en deg. Överarbeta den inte!
  2. Platta till degen lite och plasta den, låt vila i kylen 20–30 minuter.
  3. Vispa äggvitan till ett skum, tillsätt sockret lite i taget under vispning och vispa till en maräng.
  4. Mixa pistagenötterna till ett fint mjöl. Vänd ner försiktigt i marängen.
  5. Kavla ut degen till en platta, ca 0,5 cm tjock.
  6. Bred ut marängen på degplattan och rulla ihop som en rulltårta. Lägg rullen i kyl eller frys en stund så blir den lättare att skära.
  7. Skär rullen i ca 1 cm tjocka skivor, lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda i 12-15 minuter.