Kålgratäng

Kålgratäng
Foto: TV4
Filip Fasten
Filip Fasten

Kålgratäng

12 ingredienser

Svettat kål med kummin och sidfläsk läggs i ugnsform med en skvätt buljong och toppas med ströbröd. Serveras med vintersallad som dressas med gräddfil.

Ingredienser

  • 1 vitkål, huvud, strimlad
  • 300 g sidfläsk
  • 2 gula lökar
  • 400 g potatis, riven
  • 1 msk malen kummin
  • 2 dl gräddfil
  • 2-3 dl hönsbuljong
  • 3 dl grädde
  • 400 g salladsmix
  • 40 g smör
  • 2 dl ströbröd
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Strimla sidfläsket och stek tillsammans med strimlad lök.
  3. Tillsätt kummin, potatis, och smaka av med salt.
  4. Lägg allt i en ugnsform och slå buljong och grädde.
  5. Toppa med ströbröd och smör.
  6. Baka i ugnen i 45 minuter.
  7. Bryt ner salladen i småblad och dressa med gräddfil innan servering.