Panerad rödspätta

2 röster
Panerad rödspätta
Foto: TV4

Panerad rödspätta med mosad potatis, brynt smör och citron.

Du behöver

  • 700 g rödspätta
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 3 dl ströbröd
  • 600 g potatis, skalad
  • 1 dl dill, hackad
  • 1 msk citron, skalet, rivet
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk färsk pepparrot, riven
  • 200 g smör
  • 1 citron

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten.
  2. Salta fisken.
  3. Panera rödspätta i mjöl, ägg och ströbröd.
  4. Hetta upp en stekpanna och stek fisken gyllen brun i smör.
  5. Lägg 150 g smör i en kastrull och bryn på medelvärme under omrörning, smöret är klart när det börjar lukta nötigt och bli gyllenbrunt.
  6. Häll av potatisen och mosa med en potatisstomp.
  7. Blanda ner dill, pepparrot, citronskal och svartpeppar.
  8. Smaka av med salt och servera!
15 december 2011