Två gånger sill

37 röster

Ingefärssill och senapssill. Sillarna ska göras på färdig inläggningssill och kan då ätas direkt.

Se fler recept från

Mitt kök


Du behöver

Sill äpple- ingefärssill med kummin

  • 300 g 5-minuterssill
  • 2 gröna äpplen
  • 2 krm rostad kummin
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2 dl majonnäs
  • 3 tsk ingefära, riven
  • 1 tsk citron, skalet, rivet
  • 2 schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt

Senapssill

  • 2 äggulor
  • 1,5 dl skånsk senap
  • 2 dl rapsolja
  • 1 kruka dill
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 300 g 5-minuterssill
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Ingefärssill
    Rosta kumminen i en torrstekpanna i ca 2 minuter, mal sedan.
  2. Skala och skiva schalottenlöken tunt och blanda med rödvinsvinäger i en bunke.
  3. Skär äpplet och sillen i bitar och blanda med kummin, yoghurt, majonnäs ingefära, citronskal, vitlök, salt och svartpeppar.
  4. Lyft upp schalottenlöken ur vinägern och blanda ner i bunken.
  5. Lägg upp i en fin burk.
  6. Görs med fördel dagen före servering.
  7. Senapssill
    Vispa ihop äggulor, senap, vinäger, vitpeppar och salt.
  8. Tillsätt droppvis oljan.
  9. Skär ner sillen i mindre bitar.
  10. Finhacka dillen.
  11. Blanda ner dill och sill i senpasblandningen.
  12. Lägg upp i en fin burk.
  13. Görs med fördel dagen före servering.
20 december 2011