Pebre

Pebre

Av: Jens Sjögren Sebastian Hedin

Från: Superklasse

12 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 1 knippe persilja
  • 1 knippe koriander
  • 3 klyftor vitlök
  • 3 tomater
  • 0,25 dl olivolja, fin
  • 0,5 dl gul lök, hackad
  • 2 msk citron, färskpressad
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 krm strösocker
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Börja med att skölja persiljan och koriandern. Plocka sedan bara av bladen och finhacka dem. Kärna ur chilin och finhacka denna också. Skala och finhacka även löken. Tärna även ner 2 av tomaterna i lite finare bitar.
  2. Mixa 1 tomat, rödvinsvinägern, olivoljan, citronjuicen och vitlöksklyftorna i en hushållsapparat.
  3. Häll upp vätskan i en skål. Blanda sedan i alla hackade delar: persiljan, koriandern, chilin, löken och de två tomaterna. När det är gjort har ni grunden till en jättegod salsa. Smaka till sist av med salt, peppar och socker. Tillsätt eventuellt mer citronjuice/rödvinsvinäger.
  4. TIPS! En dunderkombination utan dess like är att göra tortillas con queso och hälla i en matsked pebre innan ni viker ihop dem – mycket bra!