Kalkonfilé med aprikos- och sambalröra

Kalkonfilé med aprikos- och sambalröra
Foto: Fredrik Sandin carlsson

Kalkonfilé med aprikos- och sambalröra

Av: Jens Sjögren, Sebastian Hedin

Från: Superklasse

5 ingredienser

20 min

Kalkon är inte svårare att tillaga än kyckling. Prova den här varianten med aprikosmarmelad och sambal oelek som ger en härlig smak av både sötma och styrka.

Kalkonfilén går bra att byta ut mot kycklingfiléer.

Ingredienser

portioner
  • 700 g kalkonfilé
  • 2 dl aprikosmarmelad
  • 0,5 dl sambal oelek (chili pasta)
  • salt
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda ihop aprikosmarmelad och sambal oelek i en skål.
  3. Stycka upp kalkonen i portionsbitar. Salta och bryn i olivolja på hög värme.
  4. Lägg upp kalkonbitarna på ett ugnsfat och bred på aprikos- och sambalsmet.
  5. Baka kalkonen i ugnen i cirka 8-10 minuter.