Kalkonfilé med aprikos- och sambalröra

0 röster
20 min
4
Kalkonfilé med aprikos- och sambalröra
Foto: Fredrik Sandin carlsson

Kalkon är inte svårare att tillaga än kyckling. Prova den här varianten med aprikosmarmelad och sambal oelek som ger en härlig smak av både sötma och styrka.

Kalkonfilén går bra att byta ut mot kycklingfiléer.

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 700 g kalkonfilé
  • 2 dl aprikosmarmelad
  • 0,5 dl sambal oelek (chili pasta)
  • salt
  • olivolja
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda ihop aprikosmarmelad och sambal oelek i en skål.
  3. Stycka upp kalkonen i portionsbitar. Salta och bryn i olivolja på hög värme.
  4. Lägg upp kalkonbitarna på ett ugnsfat och bred på aprikos- och sambalsmet.
  5. Baka kalkonen i ugnen i cirka 8-10 minuter.
27 december 2007
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...