Jennys Spaghetti Carbonara

4 röster
20 m
4
Benjamins Spaghetti Carbonara
Foto: Jenny Finn

Jennys familjs favoritrecept på Spaghetti carbonara, från början är det Benjamin Ingrossos recept som hon tagit och förädlat! 

20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 port spaghetti
  • ca 150 g pancetta (guanciale eller 2 pkt bacon)
  • 3 äggulor
  • ca 1,5 dl pecorinoost (eller parmesan)
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan al dente i rikligt med välsaltat vatten.
  2. Skär fläsket i tärningar och lägg det i en kall, rymlig stekpanna (i en kall panna smälter fettet i fläsket långsamt och inget extra fett behöver tillsättas).
  3. Stek tills tärningarna fått fin färg men låt dem inte bli alltför knaperstekta. Ta av pannan från värmen och ställ åt sidan.
  4. Separera äggulorna från vitorna.
  5. Vispa ihop gulorna med pecorinoosten och 1-2 tsk grovmalen svartpeppar.
  6. Slå av pastavattnet, spara någon deciliter.
  7. Häll pastan direkt i pannan med fläsket och häll på ägg och ostkrämen. Blanda väl, tillsätt någon deciliter av pastavattnet för en krämig carbonara.
  8. Avsluta med några tag till med pepparkvarnen och ytterligare pecorino för den som vill.
  9. Servera på direkten.
6 maj 2020