Jennies thailändska skördegryta

thailändsk skördegryta
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Jennies thailändska skördegryta

9

6 steg att laga

19 ingredienser

20 m

Härlig skördegryta med pumpa, zucchini och röd paprika. Grytan förgylls med härliga smaker från Thailand.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 2 gula lökar
  • 0,5 butternutpumpa
  • 2-3 potatisar (stor och fasta)
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 3 klyfta vitlök
  • 1 cm färsk ingefära
  • 3-4 msk röd currypasta (beroende på styrka)
  • 800 ml kokosmjölk (av god kvalitet)
  • 4 msk fisksås
  • 2 msk farinsocker
  • 0,5 dl jordnötssmör
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 limefrukt, rivet skal och pressad juice
  • 150 g salladsärtor
  • 1 dl jordnötter, grovt hackade
  • matolja (neutral att steka i)
  • salt
  • jasminris (nykokt till servering)

Gör så här

  1. Skala och skär lök, pumpa, potatis och zucchini munsstora bitar. Skär även paprika i munsstora bitar. Riv vitlök och ingefära.
  2. I en het wok, eller tjockbottnad gryta, stek lök, zucchini, pumpa, potatis och paprika till de fått lite färg.
  3. Tillsätt vitlök, ingefära samt currypasta och låt steka med i 1 minut. Häll i kokosmjölk, fisksås, socker och jordnötssmör. Låt koka utan lock i 10 minuter.
  4. Plocka bladen på koriandern. Hacka stjälkarna, riv limezest, pressa juicen och tillsätt i grytan. Smaka av med ev mer fisksås och socker, kanske en nypa salt.
  5. Lägg i sockerärtorna. Låt det hela få ett uppkok, dra sedan av från värmen.
  6. Strö över korianderblad samt jordnötter och servera genast med nykokt jasminris.
TIPS!
läs mer
Kokt torsk med äggsås

Tips på goda fiskrecept

Här har vi samlat kockarnas populäraste fiskrecept!

Läs mer