Jennies piadina med mozzarella och parmaskinka
Jennies piadina med mozzarella och parmaskinka
12 ingredienser
20 min
Piadina är italiensk street-food i form av en varm macka. Här fylls den med mozzarella, basilika, färska tomater och parmaskinka. Supergott och otroligt snabblagat.
Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser
Piadina
- 4 piadina
- 200 g mozzarellaost
- 4 tomater
- 120 g parmaskinka
- 50 g parmesanost
- 1 kruka basilika
- olivolja
Sallad
- 120 g rucolasallad
- 200 g babyplommontomat, halverade
- 50 g parmesanost, hyvlad
- vit balsamvinäger
- olivolja
Gör så här
- Skiva mozzarella i ca 1 cm skivor. Skiva tomater i tunna skivor.
- Stek ett piadinabröd i lite olivolja på ena sidan i 30 sekunder, vänd.
- På ena halvan av brödet, lägg på några skivor mozzarella, tomat och parmaskinka. Strö på lite riven parmesan och några basilikablad. Vik över en andra halvan av brödet och servera genast med den goda salladen.
- Lägg rucola, minitomater och parmesan i en salladsskål. Ringla över lite balsamvinäger samt olivolja. Salta och peppra och vänd runt.
- Servera varma piadina med salladen.