Jennies minifrittata

NYHET
Jennies minifrittata
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Jennies minifrittata

11 ingredienser

Läckra små frittatas med mascarpone, parmesan och smak av kapris och soltorkad tomat. Servera dem med lyxiga toppingar som burrata, prosciutto, fikon och salami – perfekt till brunch, buffé eller som en elegant förrätt.

Ingredienser

stycken
  • 8 ägg
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 2 msk kapris, finhackad
  • 3 soltorkade tomater, finhackade
  • salt
  • peppar

Topping

  • 2 färska fikon, skuren i tjocka skivor
  • salami, några skivor (napoli)
  • 2 burrata med tryffel
  • prosciutto, några skivor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör mascaronen mjuk, tillsätt sedan äggen ett i taget och vispa försiktigt ihop. Tillsätt riven parmesan, kapris och soltorkade tomater, rör samman och smaka av med salt och peppar.
  3. Häll i muffinsformar du smort med olivolja. Baka av i ugnen i ca 20 minuter. Låt vila i 10 minuter, ta sedan ut dem ur formarna.
  4. Toppa hälften av frittatan med fikon och salami och hälften med burrata och prosciutto crudo.