Jennies julrevbensspjäll

Jennies julrevbensspjäll
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Jennies julrevbensspjäll

82

5 steg att laga

14 ingredienser

ca 2 h

Ostronssås, fisksås och sweet chilisås ger spännande asiatiska vibbar till julbordets revbensspjäll.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1,2 kg revben, skurna i bitar
  • 1-2 dl vatten
  • salt
  • svartpeppar

Glaze

  • 0,5 dl ostronsås
  • 0,5 dl honung
  • 1 dl sweet chili sauce
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 3 cm ingefära, riven
  • 2 klyfta vitlök, pressade
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 tsk fisksås
  • 0,5 krm malen kanel
  • 2 tsk sambal oelek

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Lägg revbenen i en form eller djup plåt. Salta och peppra. Häll 1-2 dl vatten i botten och täck helt runt om med aluminumfolie. Ångan som bildas ska stanna kvar under folien. Förkoka i 1,5 timme.
  3. Blanda samman alla ingredienserna till glazen.
  4. Ta ut revbenen ur ugnen efter 1,5 timme och höj temperaturen till 250 grader.
  5. Ta bort folie, häll av vätskan och pensla på glaze. Sätt tillbaka i ugnen och låt glazen sätta sig. Ytan ska bubbla och bli både krispig och klibbig, då är de som bäst. Detta tar ca 20 minuter.