Jennies goda granola - se & gör

koket.se
Jennies goda granola - se & gör
Foto: TV4
Jennie Walldén porträtt KM
Jennie Walldén porträtt KM

Jennies goda granola - se & gör

13 ingredienser

Hemgjord granola smakar extra bra. Här visar Jennie hur hon gör sin variant med mycket fröer och gryn. Sötas med äppeljuice och honung.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

Torra ingredienser

  • 6 dl fiberhavregryn
  • 1 dl kruskakli
  • 2 dl boveteflingor
  • 2 dl sötmandel, grovhackade (eller hasselnötter)
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 dl solroskärnor
  • 1 dl linfrön
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0,5 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk malen kanel

Vätska

  • 1,5 dl äppeljuice
  • 1 dl rapsolja
  • 0,5 dl honung, flytande

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vätskan i en annan.
  2. Häll vätskan över den torra blandningen. Blanda väl.
  3. Lägg på en plåt och rosta i 175 grader ugn i 30-40 minuter. Vänd och rör om granolan efter halva tiden.
  4. Ta ut ur ugn och låt svalna på plåten.
  5. När den är sval, häll i glasburk. Servera med din favoritfil eller yoghurt eller varför inte helt vanlig kall mjölk. Och lite bär eller frukt på toppen. Mums!