Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
Vaniljkräm
Vaniljkräm
Betyg: 4.3 av 5 (27 röster)
27
Spara
Av:
Jan Hedh
Från:
Malou efter tio
6
ingredienser
Ingredienser
500 g standardmjölk
1 vaniljstång (helst Tahiti)
120 g äggula [6 st]
125 g strösocker
40 g majsstärkelse
25 g osaltat smör
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Häll mjölken i en tjockbottnad kastrull.
Dela vaniljstången på längden.
Skrapa ner fröna i mjölken och lägg även i stången.
Koka upp mjölken.
Ta kastrullen från värmen och låt stå och dra i 10–15 minuter.
Ta upp vaniljstången.
Vispa äggula och socker och majsstärkelse lätt och luftigt i en bunke.
Häll mjölken i äggblandningen under vispning.
Vispa tills blandningen blivit helt slät.
Häll tillbaka blandningen i kastrullen.
Värm under noggrann omrörning med visp tills krämen kokat upp ordentligt.
Tillsätt smöret.
Ta krämen från värmen och vispa den helt slät.
Passera den nykokta krämen genom en sil ner i en låg form.
Kyl krämen så snabbt som möjligt, bäst är ett iskallt vattenbad.
Ju snabbare nedkylning, desto längre hållbarhet.
Täck formen med plastfilm och förvara den i kylen tills den ska användas.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut