Kolbulle med fläsk

Kolbulle med fläsk
Foto: TV4

Kolbulle med fläsk

Från: Jakt och fiske

4 ingredienser

Kolbullen var förr vardagsmat för skogshuggare, kolare och flottare. Rätten ger mycket energi, vilket krävdes för det hårda arbetet vid milorna. Receptet räcker till 2 stycken kolbullar.

Kolbullesmeten kan blandas hemma och hällas över i en tomsirapsflaska eller liknande. Fläsket kan för stekas och frysas i portionsbyttor som tinas upp inför tillagningen. Beräkna vidförstekning 1 hg ostekt fläsk per kolbulle.

Ingredienser

  • 200 g bacon
  • 3 dl vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Tärna fläsket och stek halva mängden i pannan över öppen eld.
  2. Blanda ihop vatten, mjöl och salt i en bunke. När fläsket är knaprigt, slå halva smetmängden ovanpå.
  3. Stek bullen, men inte på för hög värme i cirka 3 min. Vänd bullen och stek den cirka 2 min till.