Jägarsmörgås
Jägarsmörgås
3 ingredienser
En smörgås för riktiga karlar enligt Leif GW Persson med sötlimpa, extrasaltat smör, falukorv och senap.
Ingredienser
- 1 sötlimpa, bageribakad
- 1 förp smör, extrasaltat
- 1 falukorv, ej dietvarianten
Gör så här
- Fatta sötlimpan över ryggen med vänster hand. För kniven med höger. Stöd limpan mot bröstet och skär av skivan med en lugn och väl avvägd cirkelrörelse. Spetsa och lägg ner i samma rörelse. Passa bröstmuskeln.
- Skär av smöret (givetvis direkt ur paketet som bör vara ryggsäckssvalt för att ge tillräckligt tjocka skivor) genom att fatta kniven i höger hand, smörpaketet i vänster och föra bladet över smöret och mot höger tumme. Lägg smörbitarna på limpskivan och passa tummen.
- Falukorven fattas runt om med vänster hand (det klarar även en kontorist), kniven med höger hand och höger tumme på baksidan av korven medan eggen förs i riktning mot tummen. Avsluta med spetsning enligt tidigare beskrivning och lägg på skivorna enligt taktegelprincipen. Är man mitt i limpan ryms det gott och väl fyra skivor. Tänk på att ta bort skinnet från korven innan.