Italienska frikadeller i tomat och paprikasås

0 röster
50 m
4
Italienska frikadeller i tomat och paprikasås
Foto: Jenny Finn
50 m
4
4 portioner

Du behöver

Frikadeller

  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 4 dl parmesanost, finriven
  • 1 dl persilja
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar

Tomat och paprikasås

  • 1 burk grillad paprika, i olja [ca 290 gram]
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 klyfta vitlök, rivna
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • salt

Servering

  • spaghetti
  • 1 dl persilja, hackad
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 0,5 citron, finrivet skal

Gör så här

  1. Tomat och paprikasås
    Börja med att tillaga såsen.
  2. Hacka de grillade paprikorna om de är stora bitar.
  3. Stek lök, vitlök och paprika i lite olja från paprikan. Tillsätt tomatpurén. Stek någon minut under omrörning.
  4. Häll i krossade tomater och vatten, låt sjuda i 10 minuter. Smaka av med salt och mixa såsen slät.
  5. Frikadeller
    Blanda färsen med ägg, tomatpuré, parmesan, persilja, salt och peppar. Rulla ca 10 stora köttbullar av smeten.
  6. Lägg ner dem i tomatsåsen och låt koka klart under lock, ca 20 minuter.
  7. Servering
    Servera frikadellerna och såsen med nykokt spaghetti och toppa med persilja, parmesan och ev citronskal.
6 maj 2020