Italiensk kycklingmacka

Italiensk kycklingmacka

9 ingredienser

30 min

Smakrika skivor av saftig kyckling med smak av citron och timjan matchas med italienska råvaror i ett frasigt stekt surdegsbröd.

Lönneberga tipsar!
Lönneberga smakrika skivor citron och timjan produkt

Lönneberga tipsar!

NYHET! Lite tjockare skivor kyckling som passar perfekt till matigare mackor.

Läs mer

Ingredienser

portioner grillade mackor
  • 2 förp Lönneberga Smakrika skivor av kyckling med smak av citron & timjan (á 150 g)
  • 8 skivor surdegsbröd
  • 2 tomater
  • 2 mozzarellaostar (á 125 g)
  • 50 g parmesanost
  • färsk basilika
  • olivolja

Topping & servering

  • parmesanost
  • färsk basilika
  • tomatsallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skiva tomater, mozzarellan och riv parmesanosten.
  3. Lägg ett paket Smakrika skivor fördelat på fyra av brödskivorna.
  4. Fortsätt med ett lager tomat, mozzarella, lite basilikablad och parmesanost.
  5. Avsluta med den andra förpackningen Smakrika skivor innan du lägger på det andra brödet som ett lock.
  6. Stek mackorna frasiga i olivolja några minuter på varje sida och ugnsbaka dem sedan i cirka 5 minuter tills mozzarellan börjat smälta.

Servering:

  1. Toppa mackorna med lite hyvlad parmesanost, färsk basilika och servera med en tomatsallad.
TIPS!
Fler tips!
Enkel och fräsch kycklingmacka Lönneberga

Fler tips!

Här hittar du fler goda och enkla recept från Lönneberga.

Läs mer