Italiensk galette med ricotta, tomat och oregano
Italiensk galette med ricotta, tomat och oregano
17 ingredienser
1 h
Ingredienser
- 4 dl bovetemjöl
- 1 tsk salt
- 5 dl vatten
- 3 ägg
- 2 dl kolsyrat vatten
- smör, till stekning
Fyllning
- 250 g ricotta
- 2 schalottenlökar, finhackad
- 1 klyfta vitlök, finhackad
- 2 dl vispgrädde
- 2 tsk oregano
- salt
- peppar
Air fryer tomater
- 2 tomater
- oregano
- salt
- peppar
Gör så här
- Blanda ihop alla torra ingredienser till galetten i en bunke. Tillsätt ägg och vispa. Tillsätt vatten och vispa klumpfritt. Tillsätt därefter kolsyrat vatten och blanda ihop. Låt smeten vila en stund.
- Fräs lök och vitlök mjukt i smör. Tillsätt ricottan och låt den smälta. Häll på grädde och låt allt småkoka 7-10 minuter. Krydda med oregano, salt och peppar.
- Halvera tomaterna. Blanda tomaterna med salt, peppar och oregano. Tillaga i en air fryer 10-15 minuter på 180 grader.
- Stek galetter (tunna pannkakor) av smeten i smör i en stekpanna.
- Servera galetterna med ricottakrämen och tomaterna.