Italiensk galette med ricotta, tomat och oregano

Italiensk galette med ricotta, tomat och oregano
Foto: TV4
Aleksandar Spasojevic
Aleksandar Spasojevic

Italiensk galette med ricotta, tomat och oregano

Av: Aleksandar Spasojevic

Från: Efter stängning

17 ingredienser

1 h

Ingredienser

portioner
  • 4 dl bovetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vatten
  • 3 ägg
  • 2 dl kolsyrat vatten
  • smör, till stekning

Fyllning

  • 250 g ricotta
  • 2 schalottenlökar, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk oregano
  • salt
  • peppar

Air fryer tomater

  • 2 tomater
  • oregano
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Blanda ihop alla torra ingredienser till galetten i en bunke. Tillsätt ägg och vispa. Tillsätt vatten och vispa klumpfritt. Tillsätt därefter kolsyrat vatten och blanda ihop. Låt smeten vila en stund.
  2. Fräs lök och vitlök mjukt i smör. Tillsätt ricottan och låt den smälta. Häll på grädde och låt allt småkoka 7-10 minuter. Krydda med oregano, salt och peppar.
  3. Halvera tomaterna. Blanda tomaterna med salt, peppar och oregano. Tillaga i en air fryer 10-15 minuter på 180 grader.
  4. Stek galetter (tunna pannkakor) av smeten i smör i en stekpanna.
  5. Servera galetterna med ricottakrämen och tomaterna.